Startsida Boka studentflak Våra studentflak Musik & Ljud Ordningsregler Kontakta oss

INFORMATION

- Lagar och Regler
- Riktlinjer
- Viktigt att tänka på
- Vägverkets föreskrifter
- Vägverkets undantag


Ordningsregler

Alla våra studentflak följer Vägverkets och Polisens krav. För att flakfärden ska vara så säker som möjligt så har alla våra chaufförer lastbilskörkort och flaket åker med en högsta säkerhet på 20/km i tim.

Här nedan följer regler som ni studenter måste följa för att åka studentflak

1. Det är strängeligen förbjudet att kasta saker från flaket så som glasflaskor, burkar och motsvarande föremål som kan ge upphov till skada på person och egendom längs med färdvägen.

2. Det är strängeligen förbjudet att hänga på lemmar och andra skyddsräcken som flaket är utrustat med.

2. Det är strängeligen förbjudet att hoppa över till ett annat studentflak under pågående färd,samma sak gäller för avstigning. Ska byte eller avstigning ske skall lastbillschauffören kontaktas och alla skall vänta tills lastbilen står helt stilla och lastbillschauffören har gett klartecken att avstigning kan ske.

Om någon av dessa säkerhetsföreskrifter överträds har lastbilschauffören rätt att avbryta färden. Hyresmannen blir inte ersättningsberättigad vid avbruten färd p.g.a. olämpligt uppförande eller överträdelser av säkerhetsföreskrifterna. All skada som uppstår på person och/eller egendom tar hyresmannen fullt ansvar för och skall ersätta detta snarast till sitt fulla värde. Detta gäller även lastbilen!

Det skall finnas en flakvärd på flaket som skall kunna ta kontakt med lastbilschauffören om något oväntat inträffar eller om någon vill stiga av. Använd sunt förnuft och visa respekt mot varandra.

Jourbil
För att öka tryggheten har vi en jourbil högst 25 min ifrån. Skulle ljudet gå sönder så åker vi ut för att åtgärda detta. Alla våra ljudanläggningar testas ordentligt innan studentflaket åker iväg till skolan.

Kontakt med chauffören
Alla som bokar studentflak via oss får nr till resp. chaufför 60 dagar innan färd så att ni kan planera eran körning och känna er trygga. Vi önskar er en trevlig studentdag!

 
     

 © STUDENTFLAK1.SE - En del av Studentkompaniet Sverige AB - TEL. 08-758 99 67